Weer en klimaat

Hurghada heeft een woestijnklimaat met zachte winters en hete tot zeer hete zomers. Binnen de Köppen-klimaatclassificatie heeft men het dan over een BWh-klimaat. De term subtropisch klimaat wordt door sommigen gebruikt als het gaat om met klimaat van Hurghada. Deze term is echter binnen het klimaatsysteem van Köppen-Geiger geen officiële benaming.

Het weer in Hurghada is het hele jaar door warm. In de zomermaanden is het zelfs overdag erg warm tot ronduit heet. In juli en augustus lopen de temperaturen gemiddeld op naar 37 tot 38 graden Celsius. Zelfs in het koude seizoen in de winter bereikt de thermometer in Hurghada vaak de 30 graden.

De gemiddelde maximumtemperaturen liggen in Hurghada tijdens het winterseizoen rond de 24-25 graden. Prima weer voor een zonvakantie op het moment dat het in Nederland een stuk koeler is. Tijdens de wintermaanden kan het ’s nachts in Hurghada wel winderig en fris zijn. De hoeveelheid regen in Hurghada is te verwaarlozen. Het kan bijna alleen regenen in de drie wintermaanden december, januari en februari, hoewel je een buitje tijdens andere maanden nooit helemaal uit mag sluiten.